Őrült Argentin Vakáció Latin Norma Szerint – Elindulás

Buenos Aires-i, Argentínai Kalandok, Élmények - Kicsit sem polkorrekt blog a latinokról.

Őrült Argentin Vakáció Latin Norma Szerint – Elindulás
Három IdegÖsszeroppanás Lépései 1/3

Két dolgot nem sikerült csak sohasem megemésztenem: az úgynevezett “latin tökölést” és azt hogy mindenki egyszerre beszél. Mindent iszonyatosan bonyolítanak, praktikára ne számíts. Ha azt állítják hogy mindjárt indulunk, hamarosan odaérünk vagy pár percen beül megvan valami, stb. arra mindig rá kell számolni a legjobb esetben is minimum 20 percet. A sürgetést munkanapokon sem veszik jó néven, hát még ha vakációra kerül a sor.

Ha merészelnél beszólni nekik akkor elkezdenek méregetni hogy hisztis vagy és azontúl szemmel tartanak hogy gyanújuknak bizonyságot szerezzenek. Vegyünk egy egyszerű, hétköznapi esetet: kempingben szándékoznak tölteni pár napot a barátaikkal. Összeverődik egy potom 15-30 fős kis társaság (mindig belóg néhány családtag is a képbe akikről mi sem természetesebb hogy az utolsó percben szerzel tudomást).

Megbeszélik hogy teszem fel reggel tíz óra körül indulnak, konvojban 6-8 autóval. A megadott időpont tájában elkezdenek keresztbe telefonálgatni, hogy mindenki útra készen áll-e. Ekkor tudják meg hogy el kell ugrani még valakihez mert nem fér be nála mindenki a kocsiba. Át kell csoportosítani utolsó pillanatban. Felszólítanak, hogy amíg várakozol légy olyan kedves szerezz be kenyeret (általában közös főzőcskézés van), és hívd fel Izékét hogy ne feledkezzen meg a kondérról.

Bevágod a kenyeret a csomagtartóba, a mobilod után nyúlsz. Kiderül, hogy Izéke elaludt. Tetejébe még a gyerekért is el kell futnia aki csak hétvégéken van vele, mert elvált. Aláfestőként hallod az élettársa kiabálását a háttérből, hogy állítsa melegebbre a bojlert.

Egy óra múlva még csak három autó van együtt.

A hiányzókról viszonylag hamar hírt kapsz:

  • az egyiknek nincs kedve sátrat verni és csak utolsó reggel fog leugrani hogy a napot veletek töltse.
  • a második már nyolc óta a kemping fái alatt döglik, korábban elindult, hogy elkerülje a dugót az autópályán. a
  • harmadik éppen akkor igyekszik kínkeservesen begyömöszölni a kocsiba a matracokat teljes családja segítségével, mert felfújható nincs nekik.

Fél tizenkettő magaslatában végre mindenki együtt, az autóból üvöltözik egymásnak melyik úton haladjanak ha véletlen elhagynák egymást és ki menjen elöl.

Semmi amit pár aszpirinnal ne lehetne orvosolni…

 

IdegÖsszeroppanásaim Kronológiája:

  1. Őrült Argentin Vakáció Latin Norma Szerint – Elindulás
  2. Őrült Argentin Vakáció Latin Norma Szerint – Az Ukrán meg a Szúnyogok
  3. Őrült Argentin Vakáció Latin Norma Szerint – Vég(re)Kifejlett