III. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok – Buenos Aires 2018

Minden, amit tudnia kell az ifjúsági olimpiai játékokról, Buenos Aires 2018

III. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok – Buenos Aires 2018

Minden, amit tudnia kell az ifjúsági olimpiai játékokról, Buenos Aires 2018

Az idei év október 6-18 között az ifjúsági olimpiai játékok Buenos Aires városában kerülnek megrendezésre. Itt magyarul megtalálható minden olyan információ, amit tudnia kell. Mit ígér ez a remek sportfesztivál.

Az Ifjúsági Olimpiai Játékok a világ legnagyobb vegyes-sport eseménye a fiatal számára, amelynek célja, hogy inspirálja a sportolókat, hogy átfogja az olimpiai értékeket, megmutassa a barátság és a kiválóság viadalát.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által támogatott rendezvény a 15 és 18 év közötti fiatalokat foglalja össze. Kétévente tartják ezt a rendezvényt, télen és nyáron.
Az éppen nem versenyző sportolók is részt vesznek az oktatási és kulturális tevékenységekben a rendezvény más nézőivel együtt, amelyek elősegítik az olimpizmust.

32 sportág képviseli magát idén Buenos Aires-ben. Négy közülük első alkalommal debütál az Ifjúsági Olimpiai Játékok programjában.

Az újdonságok a ritmikus gimnasztika, falmászás, karate és gyors görkorcsolya kerekeken. Illetve az eddigi sportágak Asztalitenisz Atlétika Birkózás Cselgáncs Evezés Gyeplabda Íjászat Kajak-kenu Kerékpározás Kézilabda Kosárlabda 3×3 Kosárlabda Labdarúgás Lovaglás Műugrás Ökölvívás Öttusa Röplabda Sportlövészet Súlyemelés Taekwondo Tenisz Tollaslabda Torna Triatlon Úszás Vitorlázás Vívás.

A Squash és a Lovaspóló a 2018-as Buenos Aires Ifjúsági Olimpiai Játékok programjában, mint bemutató sportágak szerepelnek.

Az ifjúsági olimpiai falu a 2018 Buenos Aires-i rendezvény középpontja. Lugano városrészben került felépítésre, ami gazdaságilag és szociálisan elhanyagolt területe a városnak.

A komplexum 3,5 hektár területet foglal el, és összesen 31 épületből áll, mindegyik nyolcemeletes. Összesen 1200 lakrész, ami 2 vagy 3 szobából áll. A játékok után a lakásokat a rászoruló családok államilag támogatott minihitel fejében kapják meg.

Ezáltal az ifjúsági olimpiai falu és környéke átalakul, és létrehoz egy új nagyvárosi parkosított modern városrészt, ezzel is elősegítve a város déli részének fejlődését.

Az Ifjúsági Olimpiai Játékok Buenos Aires különböző részein található négy tematikus parkban zajlanak. Mindegyik helyszín hivatott a hivatalos sportversenyek megvalósításán túl, egyéb sportrendezvények, kulturális és oktatási tevékenységek megrendezését a sportolók, edzők, a fiatalok, a családok, a helyi és a nemzetközi közösség javára.

 

#magyarcsapat #buenosaires2018 #Pandi #UnidosPorLaLlama #UnitedbyTheFlame #Olimpia2018 #IfjúságiOlimpia #ArgentinaMagyar #BuenosAiresMagyar