fbpx

Buenos Aires Tartomány

"Dél-Amerika Párizsa"

Az argentin főváros Európa múlt századi eleganciájának randevúja a latin szenvedéllyel. A minden porcikájában vibráló és élő Buenos Aires észrevétlenül szivárog a bőrünk alá, hogy végérvényesen rabul ejtsen.
A városi séták alkalmával érdemes belefeledkezni a barriók (negyedek) apró részleteikbe: a dicső múltat idéző épületek, a parkokban kerékpározó emberek, az időtlen kis kávézók, a narancsszínű naplementék, vagy az utcán tangózó párok látványába. Az „Amerika Párizsaként” is emlegetett város épületei szavak nélkül is mesélnek a történelemről.

A századforduló grandiózus francia és olasz stílusú palotái a vasúthálózat kiépítését követő ipari fellendülés emlékei, amikor Buenos Aires gazdagsága az európai nagyvárosokéval vetekedett. A francia elegancia, a későbbi évek modern és nyersbeton épületei, a munkásnegyedekből átalakított Palermo és Villa Crespo divatos, új városrészei, s e világok és stílusok keveredése kölcsönöz sajátos hangulatot Buenos Airesnek.

A híres La Boca negyed Buenos Aires bölcsője: az 1800-as évek második felében a kikötőbe érkező emigránsok ezrei építették itt fel otthonaikat. A macskaköves sétálóutcácska fémhulladékból épített, színesre festett házikói a város emblematikus látnivalói.

Buenos Aires egyike Argentína 23 tartományának. Argentína lakosságának harmada itt él. Ez a legnagyobb és a legnépesebb argentin tartomány.

Legyen Buenos Aires a következő úti cél, és fedezze fel a csodáit!

Úticélok itt: Buenos Aires Tartomány

Több...  

Directory

Több...  
%d bloggers like this: