Argentína

Argentína Utazás Magyarul Úticél

A Dél-Amerika déli részén, az Atlanti-óceáni oldalon hosszan elhúzódó Argentína 2,77 millió négyzetkilométer területű, azaz csaknem harmincszor akkora, mint Magyarország. Ehhez képest a 41,4 milliós lakosság nem is olyan sok. Észak-déli kiterjedése 3500 kilométer és ezt bizony alaposan be kell kalkulálni annak, aki Argentínát 2-3 hétnél rövidebb idő alatt akarja „alaposan” felfedezni, ráadásul szárazföldi közlekedéssel.

Argentína nyugati szomszédja Chile, északon Bolíviával, Paraguayjal és Brazíliával határos, észak-keleten Uruguayjal. Argentína fővárosa, Buenos Aires 11 944 kilométerre van Budapesttől. A két város közötti repülési idő közel 16 óra (az átszállás időtartamát nem számítva, Budapest és valamelyik európai nagyváros, valamint onnan Buenos Airesbe tartó tiszta repülési idő, átlagosan persze.)

Magyar állampolgároknak turistáskodáshoz nem kell vízum Argentínába. Az időeltolódás mínusz 4 vagy 5 óra, attól függően, hogy mikorra esik az utazás. Argentína meglátogatására az optimális időzítés: októbertől december közepéig (ott tavasz és kora nyár), valamint áprilistól június közepéig (ottani ősz és kora tél). Argentína óriási észak-déli kiterjedése miatt az optimális időzítés megállapítása szempontjából sok függ attól, hogy mit tartalmaz a programunk, hiszen az ország északi része alapvetően trópusi, míg legdélibb vidékek sarkvidéki klímához közeliek.

Úticélok itt: Argentína

Több...  

Directory

Több...